Paris Random pt 1


Byly jsme tam všechny! 

Paříž byl můj další sen. Jsem ráda, že si další položku ze seznamu věcí, které chci v roce 2014 vidět, koupit můžu odškrtnout. Jelo nás dohromady pět. Pět ženskejch. Tři dny. Jeden pokoj. Jedna koupelna. V únoru nebo březnu jsme se všechny sešly u jedné kamarádky doma. Vybaveny tablety, telefony, slivovicí, pizzou a dalšími pochutinami jsme se pustily do hledání dopravy a ubytování. Po několika hodinách, kdy jsme to mezitím vzdaly s tím, že se do Paříže nedostaneme, protože je to drahé a nevyhovovaly termíny jsme se záhadným způsobem domluvily. Našly jsme jízdenky (jeli jsme vlakem) a místo hotelu jsme si pronajaly mini byteček na okraji Paříže.

Nastal den D. Tedy spíše noc. Ve středu v deset večer jsem vyjela a za hodinu jsem dojela ke kamarádce, u které jsme všechny spaly, protože to má na nádraží St Pancras nejblíže. Žádné vybavování, šly jsme rovnou spát. Budíček jsme měly na čtyři hodiny ráno. Taxi pro nás mělo přijet v pět hodin, ovšem taxikáři v Londýně mají hloupý zvyk a to ten, že pro vás přijedou i půl hodinu předtím, než chcete. Měly jsme fofry. Taxi nás dovezlo na nádraží. A naše cesta začala. Tedy, skoro.


Jako správný ženský jsme udělaly nálet na Starbucks. Kafe, kafe, kafe, čokoláda, čokoláda! Samozřejmě knížka jako průvodce nesměla chybět! Kontroly jako na letišti. Tašku na pás, bundu, projít rámem, dvojitá kontrola občanky, jízdenky a pak nás pustili do vlaku.



Metro bylo mírně nechutné. Na schodech spali bezdomovci a zapáchalo po moči. Jeden lístek = jedna cesta metrem. Koupily jsme 10 lístků za 13,70€. Oyster card na cestování po Londýně budiž pochválena! Vagony metra jsou jako Pražské metro. Stanice metra vám někdy hlásí a někdy ne. Jinak je metro dobře přehledné, neztratíte se. Linky metra nemají názvy, ale čísla a barvu. 





Miluju čerstvé květiny. Nejraději bych měla čerstvé tulipány nebo hyacinty ve váze celý rok. Navíc mám pocit, že květiny k Paříži patří. 



Croissant. Prý jsou v Paříži nejlepší a pokud zachutnáš tam, nechceš už jiný. No, za 1,60€ jsem čekala něco, po čem mé chuťové buňky budou mít hotový orgazmus. Takový croissant si můžu koupit i u nás ve Waitrose za 60p.


Jakmile jsme si daly věci do bytu, šly jsme na kafe. Ehm, tedy já s kamarádkou jsme měly horké mléko. Hold termín Latte Machiatto berou asi jako našlehané mléko. Nejdražší horký mlíko v mém životě!

2 komentáře:

  1. Ja som o tom latte pocula ze vela ludi sa popali :D no aspon mas zazitok :)

    Inak uz zajtra losujem NIVEA giveaway vitazov tak sa nezabudni zapojit tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/04/nivea-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybych to mlíčko dostala před spaním, tak bych se nezlobila :) Děkuji za pozvání :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář.