Kostkový cukr
- Kostkový cukr se upraví z obyčejného cukru, který se získá z řepy cukrovky nebo cukrové třtiny.
- Tento typ cukru byl v České republice nazýván bílé zlato.
- Objevitel - Jakub Kryštof Rad - ředitel dačické rafinérie.
- Kostkový cukr může mít i tvar srdíčka, krychle.
- Barva je většinou bílá, ale můžeme se setkat i s nahnědlým.
- Velikost jedné kostky se mění, ale zpravidla by měla být: 1cm x 1 cm.
- Krabička kostkového cukru vás přijde od 40,-Kč.
- Můžete najít (samozřejmě na internetu) i velmi pěkné retro balení. Tímto bych podarovala třeba babičku nebo kamarádku, která má tento styl ráda. Já nad koupí uvažuji.
www.kostkovycukr.cz |
Popraskané rty
Rty jsou velmi náchylné. Mají nejtenčí kůži na celém našem těle a není divu, že nám kůže na rtech praská. Vinit za to můžeme: slunce, vítr, chlad, mořskou a chlorovanou vodu, ale i sami sebe - pokud dostatečně nepijeme (nealko) a o rty se nestaráme. Popraskaná kůžička nevypadá dobře. A nevypadá vůbec dobře, pokud si na ni dáme rtěnku, či lesk na rty.Mnoho péče škodí. V každé drogerii na nás číhá zlo v podobě balzámů na rty. Já nevím, jak vy, ale já jich mám několik (v každé tašce jeden) a ještě pár doma. Pokud si rt budeme stále mazat balzámem na rty, rtěnkou, leskem neprospějeme jim. Příšlišná hydratace způsobí to, že nám rty ještě více popraskají.
Jak se tedy zbavit popraskaných rtů?
1. Koupíte si scrubík na rty (třeba od Lushe)2. Okousáním/trháním (nechutné, bolestné - neříkejte, že jste to nikdy nezkusily! Vím, že ano)
3. Domácí výrobou scrubíku
4. Kostkou cukru
Domácí výroba scrubíku je velmi jednoduchá a ušetříte peníze (třeba na Vánoce)
Budeme potřebovat:
- med
- cukr (kostkový, krystalový nebo třtinový)
Postup: do misky nebo malé uzavíratelné nádoby dáme lžičku medu a postupně přidáváme cukr. Med s cukrem smícháme. Cukru by mělo být větší množství aby působil jako abrazivní přírodní peeling. Tento scrubík můžeme nanášet buď prsty nebo kartáčkem na zuby.
Hezký článek, mám ráda tyhle zajímavosti
OdpovědětVymazatMoc děkuji, potěšil mě tvůj komentář a doufám, že se sem někdy vrátíš :)
OdpovědětVymazatJeeejda to je úžasný.
OdpovědětVymazatHezký článek!
Děkuju :)
Vymazat