Jak se stat au pair dil I.

Uvazujete o tom, stat se au pair? Ja si nikdy nemyslela, nepredstavovala, nechtela byt au pair. Myslela jsem si, ze si s detmi nerozumim, nemam si s nimi co rict... Ale tahle prace neni jen o detech. Ze to neni prace? Tak si to na jeden den zkuste.



Pamatuji se, jak jsem asi pred tremi roky cetla na internetu v hodine Informacni komunikacni technologie, jak se nestat Au pair Popelkou. Po precteni titulku rekla - to se mi nemuze stat, ja nikdy au pair nebudu. Ale nikdy nerikej nikdy...

Takze, jak se stat au pair?

Vyberte si zemi, kde chcete zit. Ano, zit, pracovat, poznat,starat se o deti, domacnost, domaci mazlicky...
Ja jsem se vzdy chtela podivat do Anglie. Neverila jsem, ze mi to nekdy vyjde a hele...vyslo.
Pokud doma varite, perete, zehliteuklizite (prach, vysavani, umyti zeme...) tak jako au pair v tom budete pokracovat a budete vedet, co a jak. Pokud ne, budete se muset do toho dostat, maminka to za vas neudela. Pokud tedy rodina nema cleaning lady.

Muzete vycestovat na vlastni triko (jako ja) nebo pomoci agenury.

Agentura
Agentur, ktere zprostredkovavaji au pair v zahranici je nekolik, nar.: Student agency, Brit Job. Neni to zadarmo, co jsem si zjistovala, tak vas agentura muze vyjit i na peknych par tisic (cca 6), nekdy vice, nekdy mene.

Co za sve penize od agentury dostanu?
Je to ruzne, ale hlavnim ukolem agentury je, najit rodinu. Muzete si vybrat mesto, poce deti, rodinu. Agentura vam posle seznam. Pobyty kratsi, nez 3 mesice jsou drazsi, nez pobyty 6 mesicu a vice. Pokud vycestujete s agenturou a vas pobyt bude delsi, nez 6 mesicu, muzete smenit rodinu, pokud si nesednete. Rodinu muzete zmenit pouze 1x a nesmi byt ve stejnem meste, rodinu vam vybere agenura. V meste, kde budete ma agentura sve lidi, kteri se o vas postaraji, pokud se neco stane. Ne v kazdem meste ma sveho cloveka, takze sveho vyslance muzou mit ve vedlejsim, vetsim meste. Nemusi to byt vzdy Cech! Agentura vam zajisti rodinu, letenku, poplatky spolecnosti, se kterou poletite, pojisteni, vymenu penez, vse si zaplatite a zaridite sami.

Vlastni triko
Pokud nemate pro zacatek nutny kapital, muzete vycesovat bez agentury. Ja tak vycestovala, me dve kamaradky rovnez.

Jak najit rodinu?
Nekdy je to beh na dlouhou trat, zkouska nervu, jazykovych schopnosti, trpelivosti a internetoveho pripojeni. Ja svou rodinu nasla na aupair-world.net, ale je mnoho dalsich stranek, kde si muzete rodinu najit. Tahle stranka je overena, duveryhodna.



Jak zacit?
Registrujte se, uvedte platny e-mail, nahrajte pekne fotky (zadne dobry den, kozy ven), muzete nahrat i fotky s detmi (o ktere jste se staraly, bratranec, sestrenice, neter, synovec, kamaradky dite...). Napiste neco o sobe, co rady delate, kolik mate let, jestli mate sourozence, co byste radi delali s rodinou, s detmi, jake mate zkusenosti s domacnosti, detmi. Pak nezbyva nic jineho, nez denne prochazet rodiny, posilat jim zpravy a cekat na odpoved.



Odpoved muze byt
Negativni - neshledali jsme shodu (rodina nenasla shodu, zaujeti ve vasem profilu, zprave)
Negativni - prilis mnoho zadosti (rodina je zahlcena zadostmi od dalsich slecen)
Pozitivni - tvuj profil naszaujal a radi se o tobe dozvime vice


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář.