Den 23

Den 23 - Tvůj oblíbený recept - slané

Všichni známe sladké muffiny. Jsou jich plné obchody a postupně i české domácnosti. I já je mám ráda, ale někdy prostě není chuť na sladké, ale na slané. Na tenhle recept jsem narazila, když jsem hledala recept na sladké muffiny.

Recept:


Těsto:

1 lžička soli
sušené droždí
1,5 šálku polohrubé mouky
1 lžíce třtinového cukru
2 lžíce teplé vody
3/4 šálku pomáslí
1,5 šálku hladké mouky


Sušené kvasnice rozmícháme v teplé (30 - 40 °C) vodě lehce do pěny, necháme cca 5 minut odležet. Poté přidáme podmáslí, cukr a sůl. Promícháme. Pomalu přidáme mouku a vytvoříme vláčné těsto. To dáme do máslem vymaštěné skleněné mísy a zakryjeme. Necháme kynout 50 - 60 minut, dokud těsto dvojnásobně nezvětší svůj objem.
Vykynuté těsto dáme na pomoučněný vál a vyválíme na placku tlustou cca 2 cm. Z ní potom vykrajujeme kolečka o průměru asi 5 cm (např. sklenicí) a klademe na plech vysypaný kukuřičnou moukou/krupicí. Pokud nemáme kukuřičnou mouku, můžeme vysypat obyčejnou dětskou krupičkou nebo hrubou moukou. Anglické muffiny necháme kynout na plechu 30 - 50 minut.
Anglické muffiny pečeme v troubě na 200 °C 10 minut z každé strany. Po 10 minutách pečení každý muffin otočíme a pečeme dalších 10 minut. Po upečení můžeme rozříznout v půli a ještě opéci na pánvi.
Anglické muffiny mažeme máslem, džemem, medem nebo nugetou. Klademe sýrem, šunkou, slaninou. Do rozříznutého muffinu můžeme vložit malé volské oko a slaninu, máme tak pravý anglicky podávaný snídaňový muffin.


Recept: vareni.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář.